Menu

Stijlvol genderneutraal

Sierra Krens heeft bij Nieuwenhuis Corporate Fashion een afstudeeropdracht over genderneutrale bedrijfskleding afgerond.

Nieuwenhuis is een vooraanstaand producent van bedrijfskleding en staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen. Dit maakte het voor Sierra de ideale omgeving om haar project te starten en succesvol af te ronden.

 

Ook kennismaken? Mail ons!

Waarom heb je ervoor gekozen om je afstudeeropdracht bij Nieuwenhuis Corporate Fashion te doen?

“Nieuwenhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering van bedrijfskleding en zijn toewijding aan nieuwe ontwikkelingen in de industrie. Voor mij was dit de perfecte omgeving om mijn project te starten en af te ronden, omdat ik wist dat ik zou kunnen profiteren van hun expertise en vooruitstrevende mindset.”

 

Kun je ons meer vertellen over je afstudeeropdracht? Waar ging het precies over?

“Mijn afstudeeropdracht ging over het ontwerpen en ontwikkelen van genderneutrale bedrijfskleding. Het doel was om kleding te creëren die iedereen kan dragen, ongeacht hun genderidentiteit. Dit is een belangrijk onderwerp, vooral in een tijd waarin diversiteit steeds meer aandacht krijgen.”

 

Wat waren enkele van de grootste uitdagingen die je tegenkwam tijdens je project?

“Een van de grootste uitdagingen was het vinden van ontwerpen die echt genderneutraal zijn en toch professioneel en stijlvol blijven. Daarnaast was het belangrijk om stoffen te kiezen die comfortabel zijn voor verschillende lichaamstypes en goed presteren in een zakelijke omgeving. Het vergde veel onderzoek en testen om de juiste balans te vinden.”

 

Hoe heeft Nieuwenhuis je ondersteund tijdens je onderzoek en ontwikkeling?

“Nieuwenhuis heeft me geweldig ondersteund door me toegang te geven tot hun uitgebreide netwerk van leveranciers, klanten en experts. Ik kreeg de kans om samen te werken met hun ontwerpteam en om feedback te krijgen van professionals die al jaren in de industrie werken. Dit heeft echt geholpen om mijn project naar een hoger niveau te tillen.”

 

Wat waren enkele van de belangrijkste inzichten of resultaten van je afstudeerproject?

“Een van de belangrijkste inzichten was dat er een grote vraag is naar genderneutrale kleding in de bedrijfswereld. Veel bedrijven willen inclusiever zijn en hun medewerkers een veilige en comfortabele werkomgeving bieden. Daarnaast heb ik geleerd dat het mogelijk is om stijlvolle en functionele kleding te ontwerpen die voor iedereen geschikt is, mits je bereid bent om buiten de traditionele kaders te denken.”

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst nu je je afstudeeropdracht hebt afgerond?

Eerst vakantie!